kinderopvang

De kinderopvang is onderdeel van de Gezondheidszorg en welzijn, organisaties zijn in de KVK opgenomen met SBI code : 88.91 Kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Anno 2022 bestaat strikt genomen het peuterspeelzaalwerk niet meer en is dit volledig onderdeel geworden van de kinderopvang, met dezelfde kwaliteitsregels en cao.

VacatureKinderopvang.nl

De oudste vacaturebank die actief is in deze branche is VacatureKinderopvang.nl.  De naam vacaturekinderopvang.nl zegt het al. Op deze niche vacaturebank tref je banen aan in de branches waar kinderen worden opgevangen in de ruimste zins des woords, namelijk kinderopvang, welzijn, jeugdzorg en onderwijs. Dus als je bijvoorbeeld wilt zoeken op een functie als pedagogisch medewerker, leerkracht, groepshulp, pedagogisch coach ben je hier op de goede plek.  Ook kan je vacatures aantreffen voor leerkrachten en onderwijsassistenten.

De uitgelichte vacatures op de website zijn van de deelnemende werkgevers van de website, ook worden er vacatures vanuit andere bronnen getoond om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de vacatures in de kinderopvang.

Het bijzondere van deze vacaturesite voor de kinderopvang is dat deelname als werkgevers en werknemers volledig gratis is, en dat al sinds 2009. Alle vacatures worden ook doorgeplaatst op sociale media, zoals hun Facebook, Twitter, Linkedin en diverse andere websites.

KinderopvangDankzijJou.nl

De website Kinderopvang dankzij jou is een initiatief van Kinderopvang Werkt! (FCB). Bij Arbeidsmarktfonds FCB werken de sociale partners actief samen in arbeidsmarktplatforms en cao-tafels. Het is niet echt een vacaturesite te noemen, maar een campagne website ter promotie van de kinderopvang.

Je kan op de site zoeken naar een overzicht van KDV of BSO locaties in de buurt van een bepaalde postcode. Bij deze locaties zijn links geplaatst naar webpagina’s van de organisatie die deze locatie exploiteert. Deze links werken echter niet altijd. Als je een baan zoekt is dit helaas verre van ideaal.

De organisatie (FCB) heeft in het verleden eerder vacaturesites gehad, waaronder www.werkinkinderopvang.nl , echter waren deze niet echt succesvol.

TOBEKinderopvang.nl

De website TOBEKinderopvang.nl presenteert zich als inspiratieplatform voor de kinderopvang. Als onderdeel hiervan is er ook een gedeelte waar vacatures geplaats kunnen worden. Werkgevers kunnen hier (betaald) een vacature plaatsen. Ten tijde van de opmaak van dit artikel (april 2022) lijkt de website maar beperkt actief te zijn. Het aantal actuele vacatures is erg beperkt, zeker gezien het hoge personeelstekort in de branche.